Suarez och Cavani visade vägen

Matchen inleddes med skiftande spel. Polen var lite rakare än Uruguay medans sydamerikanerna vågade rulla upp lite extra innan målchans-försöken. Efter att början sett ut så som jag beskrev det som kom det förlösande 1-0-målet.

I den 22.a minuten får Suarez en fin djupledsboll på kanten. Han slog in ett inlägg som var menat till Cavani men istället för att Cavani skulle skjuta in den så var hans markering Kamil Glik sist på bollen. Glik stod för ännu ett av de ”klassiska självmålen”.

Suarez fick strax efter målet, på en fantastisk volley-träff som kunde resulterat i ett riktigt drömmål, men bollen letade sin väg stenhårt i ribban. Det fortsatte sedan på det här sättet. Uruguay var mycket vassare framför mål, men spelet i sig var ganska jämnt. Detta skulle visa sig ännu en gång. Suarez fick en fin boll på höger-kanten. Efter oerhört snyggt bolltrollande med två backar, så frispelade han Cavani som drog dit bollen enkelt. 2-0!

Andra halvlek fortsatte som den första. Spelet var jämnt i sig men Uruguay hade den där lilla extra skärpan framför mål. Suarez och Cavani är spelare som skapar något ur ingenting, i princip varje gång dom har bollen vid fötterna.

I den 64.e får ändå Polen till en reducering. Obraniak står för ett riktigt drömskott. Han skjuter bollen från 30m och bollen letar sig in i det vänstra krysset. Det dröjer dock inte länge innan Suarez springer sig fri. Han rundar målvakten och 2-1 blev till 3-1, cirka 2 minuter senare.

Sedan förstör många byten matchen. Spelet sänks en del och istället började en hård mittfältskamp tills slutsignalen tjöt.