Suarez lekte när West Bromwich besegrades

Hemmalaget på jakt på tre friska poäng i toppstriden inledde bäst. Redan efter 5 minuter var det straffvarning för hemmalaget när Luis Suarez blev neddragen av McAuleyi West Brom, men domare Jonathan Moss valde att fria.

Istället fick Suarez en liten revansch när han vände upp mot straffområdet och tunnlade en stillastående Jonas Olsson, för att sedan skjuta 1-0 med heöger yttersida/vrist i den tolfte minuten.

Fem minuter senare var det dags igen för Suarez. Den här gången hittade han ut bollen till Aly Cissokho som med ett snabbt inlägg träffade uruguayanens panna vid straffområdeslinjen och Suarez nick skruvade sig läckert in i det vänstra krysset. 2-0 Liverpool.

Tio minuter in på den andra halvleken fulbordade Suarez sitt hattrick när han på jubilerande Steven Gerrards (450:e Premier League-matchen) perfekta frispark nickskarvade in 3-0 i det bortre krysset.

Simon Mignolet skulle dock inte få hålla nollan då West Brom genom James Morrison fick ett tröstmål i den 66:e minuten.

Inte bara Suarez skulle få göra mål. Efter en ribbträff och flera bra chanser skulle till slut anfallskollegan Daniel Sturridge få göra mål, och vilket mål sen. En underbar chipp från dryga 25 meter i det bortre krysset fastställde slutresultatet 4-1.

En klassinsats från Liverpool som därmed hakar på Arsenal och ligger två poäng bakom serieledarna. West Bromwich däremot, ligger kvar på en 13:e plats med 10 inspelade poäng.