Barcelona vann El Clasico

I den 19:e minuter prickade Neymar in sitt första El Clasico-mål någonsin när han placerade in bollen i det bortre hörnet. Den touchade en Real Madrid spelare på vägen,  men det ska inte ha ställt Diego Lopez i mål.

Barcelona kontrollerade första halvlek utan att skapa det riktiga läget medan Real försökte gå på kontringar på sina kanter med Bale och Di Maria.

Bästa chansen för bortalaget kom när det återstod någon minut av första halvlek, då Khedira ropade på straff, efter att Valdes hade släppt retur ut på Adrianos hand.

Andra halvlek började mycket öppnare och båda lagen hade möjligheter till chanser. Neymar hade den bästa chansen dittills att utöka Barcas ledning efter en kontring där han avslutade på halvvolley med sin vänsterfot.

Real fick sin chans, Iniesta tappade bollen på mittplan och Real med Ronaldo i spetsen kontrade blixtsnabbt. Valdes stod i vägen och stötte bollen till en hörna.

I den 70:e minuter gick Ronaldo omkull i Barcas  straffområdet i ett försök till att domaren ska blåsa straff efter att blivit omkull knuffad av Mascherano. Efterkommande anfall avslutades av Benzema med en riktig kanon som tog i ribban precis uppe vid krysset.

Med tolv minuter kvar av matchen chippade inhopparen Alexis Sanchez in 2-0 till Barca. Chilenaren vann kampen mot mittbacken Varane och med en perfekt avvägd chipp utbrast Camp Nou i eufori.

På övertid reducerade Real Madrid genom inhopparen Jese när Ronaldo iscensätter en kontring och spelar fram Jese som prickskjuter in bollen tätt in till kroppen på Valdes.

Matchen slutade 2-1 till Barcelona, rättvist över 90 minuter som nu är sex poäng före sin rival.