Suárez kan få spela tidigare – i Kosovo

bet365

Luis Suárez åkte efter sitt bett på Giorgio Chiellini i VM-matchen mot Italien på en avstängning på fyra månader som straff av Fifa, och avstängningen gäller samtliga tävlingsmatcher kontrollerade av just Fifa.

Nu kan Suárez ha hittat kryphålet från sin avstängning. Uruguayanen har nämligen bjudits in till att spela i Kosovos liga, som alltså inte kontrolleras av Fifa eftersom landet ännu inte har blivit godkänd som Fifa-medlem. Det är närmare bestämt klubben Hajvalia, som slutade på sjätte plats i ligan ifjol, som bjudit in anfallsstjärnan.

– Eftersom vi inte är med i Fifa ännu tror jag han kan spela i Kosovo. Vi har ett erbjudande som vi ska skicka till Liverpool, säger klubbdirektören Xhavit Pacolli till tidningen Sport Plus.

Hajvalia erbjuder Liverpool 275 000 kronor för lånet under avstängningsperioden och Suárez kommer vid en genomförd affär att få knappt 14 000 kronor i veckan av klubben.

– Det kanske låter löjligt för honom men det är vad vi kan erbjuda. Om han är villig att spela för oss är han välkommen. Eftersom vi inte är en del av Fifa är det perfekt för honom, avslutar Pacolli.

27-årige Luis Suárez, som har kontrakt med Liverpool över ytterligare fyra säsonger, har framförallt rapporterats vara nära en övergång till Barcelona den här sommaren, vilket alltså ger Hajvalia en viss konkurrens. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply