Pogba stor hjälte för Frankrike

På måndagen klev Frankrike och Nigeria ut i den femte åttondelsfinalen, där vinnaren ska möte segraren i åttondelsfinalen mellan Tyskland och Algeriet. På förhand var det Frankrike, som satsade på att spela med Giroud från start, som tippades ta sig vidare från den här matchen.

Men det var afrikanska Nigeria som började matchen bäst, mot ett Frankrike som får sägas var lite segstartat. I den 19:e minuten fick även Nigeria in bollen i mål när Musas inlägg petades in av Emmanuel Emenike. Men domaren blåste av för offside, vilket reprisbilderna visade var en helt korrekt bedömning.

Efter det vaknade Frankrike och i den 22:a matchminuten slog Debuchy in ett strålande inlägg som Pogba sköt på direkt på volleyn. Nigerias målvakt Enyeama räddade den gången ut till hörna.Och med sex minuter kvar av den första halvleken kom ett kalasläge för fransmännen, när Valbuena spelade in bollen till Debuchy som tryckte till med vristen. Bollen letade sig dock förbi fel sida av stolpen och matchen var fortsatt mållös när lagen gick till halvtidsvila.

I den 70:e matchminuten fick Karim Benzema ett kalasläge när han tog sig in till vänster i straffområdet, efter ett fint väggspel med Griezmann. Benzema gick på avslut, som Enyeama stoppade till viss del. Bollen studsade vidare mot målet men Moses hann fram och dundrade iväg bollen från mål i sista sekunden.

Och åtta minuter senare kom Frankrike nära igen när Cabaye skickade iväg ett avslut som klockrent träffade ribban bakom Enyeama. Och minuten senare kom det förlösande ledningsmålet för Frankrike, när Enyeama  misslyckads med en utboxning och Paul Pogba istället kan nicka in bollen i det tomma målet.

Nigeria försökte efter det gå framåt, men istället blev det i slutet ett avgörande från fransmännens sida. En kort hörna slogs vidare av Valbuena in mot mål där Griezmann dök upp och störde tillräckligt för att Yobo av misstag skulle skarva in slutresultatet 2-0 i egen målbur. Frankrike går vidare och möter i kvartsfinal vinnaren mellan Tyskland och Algeriet.