Sturridge tillbaka med bravur i målkalas

Liverpool gästade Stoke på söndagskvällen och var tvungna att plocka hem tre poäng för att haka på toppstriden.

Det började också lovande för The Reds som tack vare Aly Cissikhos skott tog ledningen efter fem minuter. På halvvolley drog vänsterbacken till och skottet styrdes in via Ryan Shawcross, detta efter fem minuter.

Efter en halvtimme kom nästa utdelning när Luis Suarez stressade Marc Wilson när han nickade hem bollen till Jack Butland. Nicken fick inte tillräckligt med fart och kommunikationen mellan Ryan Shawcross och Butland var inte den bästa varpå Shawcross tamt fick en fot på bollen, som Suarez dock läste och kunde rulla in bakom Butland.

Men Stoke skulle få de sista orden i första halvleken. Först reducerade Peter Crouch på Marko Arnautovics inlägg efter 38 minuter, varpå Charlie Adam kunde bomba in kvitteringen i position strax utanför straffområdet precis inanna halvlekens slut.

Men Liverpool skulle resa sig efter baklängesmålen, som för övrigt gjordes av två ex-liverpoolare. Raheem Strling gick omkull i straffområdet, varpå domaren pekade på straffpunkten. Steven Gerrard gjorde inget misstag och rullade in 2-3 till bortalaget.

Sedan skulle den hett emotsedda comebacken för Daniel Sturridge ske. Han bytte av Coutinho, och gjorde direkt ett avtryck i matchen. En lång löpning avslutades med en piruett och en läcker vrickning, som grundlurade tre Stoke-spelare, till Suarez som skruvade in bollen i det bortre hörnet till 2-4.

Men Stoke var ännu inte slagna. Med fem minuter kvar hittade Jonathan Walters en lucka och rullade in bollen under båda back och målvakt för att skapa nerv i matchen.

Men så var det då Daniel Sturridge som visade klass i sin comeback. Suarez slog en boll i djupet som Sturridge, som försökte styra in bollen men en jätteräddning av Butland stod ivägen. Sturrdgie som halkade, hittade dock balansen igen och tog kontroll på bollen och efter att kontrollerat nickat med sig bollen för att sedan trycka in det avgörande 3-5-målet och säkra tre friska poäng för Liverpool.

Liverpool hakar därför på topplagen och placerar sig på en fjärde plats i den tabell där Stoke hittas på en 12 plats, fortfarande indragna i bottenstriden.