Straffmål tog Wolfsburg till semin

VfL Wolfsburg är ett av de fyra lag som avancerar vidare i tyska DFB-pokal. Detta efter att ha bortabesegrat TSG Hoffenheim på onsdagskvällen, med siffrorna 3-2.

Det var dock ingen klar seger för Dieter Hecking och hans gröna vargar. Hoffenheim var aktiva framåt och var stundtals det lag som förde spelet hemma på Rhein-Neckar Stadion i Sinsheim. Men efter 26 minuter spel revs nyförvärvet, Kevin de Bruyne, ned i straffområdet vilket betydde 1-0 för bortalaget, efter en säker straff av Ricardo Rodriguez.

Strax innan pausvilan skulle hemmalaget komma tillbaka, när Robert Firmino överraskade med ett skott från snäv vinkel. Bollen styrdes in på en bortaförsvarare och ställde en chanslös Diego Bengalio.

Men Wolfsburg satte sig åter i förarsätet bara minuten innan halvtidssignalen, då man återigen fick chansen från elva meter. Rodriguez var ännu en gång säker på sin sak och satte ett psykologiskt viktigt 2-1-mål som man tog med sig in i den andra. Samme Rodriguez skulle i matchens 70:e minut dra på sig en andra ostskiva och visas ut.

Hoffenheim tryckte på och jagade kvittering i den andra, men i stället utökade gästerna till 1-3 via Bas Dost och närmare än Roberto Firminos nickreducering i den 90:e, kom inte Hoffenheim, med en man mer på banan.

Därmed ställs Heckings herrskap mot Borussia Dortmund i semifinalen den 15:e april, efter att BVB segrat med 0-1 – borta mot Eintracht Frankfurt på tisdagen.