Stabilt Bayern till kvartsfinal

Den första halvleken kommer inte att gå till historian som den mest välspelade genom tiderna, trots att Bayern München skapade en del heta målchanser. Hemmalaget la istället mest fokus på att inte släppa in ett mål och rullade därför mycket boll.

Men i början av den andra halvleken spräcktes nollan. Bastian Schweinsteiger blev frispelad i straffområdet och gjorde inga misstag ensam mot Fabianski – 1-0 och ett gigantiskt steg mot kvartsfinalen var ett faktum.

Arsenal kvitterade förvisso till 1-1 bara några minuter senare efter att Podolski stulit bollen från Philip Lahm och bombade in den vid första stoplen. Men det räckte inte. Bayern spelade därefter av matchen och var närmast att göra fler mål. Thomas Müller fick på stopptid chansen från elva meter, men Arsenals reservmålvakt, Fabianski, räddade och slutresultatet blev 1-1.

Bayern München är nu, tillsammans med Atlético Madrid, de två första lagen att avancera till kvartsfinal i Champions League.