Atlético vidare efter komfortabel seger

Clarence Seedorf och hans Milan reste till Madrid och Estadio Vicente Calderón för att försöka vända ett 1-0-underläge från det första åttondelsfinalmötet.

Redan i matchminut tre skulle matchens målkonto öppnas. En viss Diego Costa satte ledningsmålet efter en akrobatisk spark. Målet skrev in den Brasilien-födde spanjoren i historieböckerna då det var Atléticos snabbaste mål i Champions League-sammanhang.

Milan skulle dock replikera strax innan halvtidsvilan. Kaká, som var lagkapten dagen till ära, kunde enkelt nicka in kvitteringen efter en markeringsmiss av Atlético-försvaret.

Fem minuter innan paus skulle hemmalaget återigen ta kommandot i matchen. Arda Turan drog på ett skott strax utanför straffområdet, som ändrade riktining via Milan-backen Adil Rami, och sneglade in bakom Christian Abbiati.

Med tjugo minuter kvar skulle hemmafansen återigen få jubla. Raúl García nickade elegant in trean efter en fin slagen frispark av lagkapten Gabi.

Med fem minuter kvar skulle den definitiva spiken i kistan komma. Efter en tilltrasslad situation kunde ingen mindre än Diego Costa sätta fyran via stolpen. Det var 25-åringens sjunde Champions League-mål för säsongen.

När domare Mark Clattenburg blåste av matchen skrevs slutresultatet till 4-1, 5-1 totalt, och Milan får därmed vända hem till Milano med en sprucken Champions League-dröm.