Spurs avslutade på bästa tänkbara sätt

Det var också Tottenham som började bäst i årets sista Premier League-match på White Hart Lane. Hemmalaget tryckte på från start och redan efter 14 minuter kom ledningsmålet. Efter ett fint anfall var det tillslut Paulinho som la in bollen i mål. Men Tottenham drog inte ner på tempot för det, de fortsatte spela boll och gjorde det riktigt bra. I den 35:e minuten utökade de också ledningen efter ett självmål. Bara någon minut efter fick Spurs straff som Adebayor tog vara på vilket betydde att det stod 3-0 när lagen gick till pausvila.

Tempot i den andra halvleken var ganska mycket lägre än tempot i den första. Lagen rullade boll men hade svårt att skapa några klara målchanser. Den första riktiga situationen i den andra halvleken var när Harry Kane och Brad Guzan krockade i en duell. Aston Villa-målvakten blev liggande och ett tag såg han inte ut att kunna fortsätta, men det gjorde han. Det hände inte mycket mer och Spurs lyckades vinna med klara 3-0, och kommer spela i Europa League även nästa säsong.