Chelsea vände och vann i sista matchen

Cardiff tog an José Mourinhos Chelsea i den sista omgången av denna Premier League-säsong. Inget av lagen hade något att spela för då Cardiff redan var nedflyttningsklara och Chelsea uträknade ur titelstriden.

Det var därför två lag utan press som gick in på plan och bjöd på en trevlig tillställning. Chelsea dominerade bollinnehavet och Cardiff förlitade sig på kontringar. Det var även de som tog ledningen när Craig Bellamy sköt, via ryggen på Chelseas Azpilicueta, in 1-0.

Chelsea hade fortsatt dominans över bollinnehavet och fick bra lägen men brände samtliga.

Den andra halvleken började precis som den första. Chelsea förde och Cardiff kontrade. Det dröjde till dem sista 20 minutrarna innan det trasslade till i nätet igen på Cardiff City Stadium. Denna gång till Chelseas glädje. Azpilicueta nickade rakt på målvakten för att sedan träffa ribban och på returen satte inhopparen André Schürrle dit den oundvikliga kvitteringen. Fernando Torres gav Chelsea ledningen för första gången i matchen när han fick bollen precis framför målvakten David Marshall. Spanjoren gjorde inga misstag den här gången och satte slutresultatet 2-1.