Atletico Madrid och Juventus vill värva Ander Herrera

Atletico Madrid och Juventus vill värva Ander Herrera

Mittfältaren frustrerad i Manchester

Manchester Uniteds Ander Herrera kan komma att lämna till sommaren, med ett kontrakt som är i slutskedet och intresse från bland annat hemlandet Spanien samt en växande frustration med tränare Louis van Gaal.

Manchester United kan behöva kämpa för att få behålla mittfältaren Ander Herrera den här sommaren. Den spanska stjärnan har dragit åt sig mycket intresse från sitt hemland, med bland annat Atletico Madrid som en av intressenterna, inför sommaren transferfönster enligt Daily Mail. Även från italienskt håll visas det intresse. Juventus har scoutat spanjoren som en uppvägning på mittfältet för när Paul Pogba lämnar, vilket enligt ihärdiga rykten kommer ske till sommaren. Det sägs att Herrera själv skulle föredra en flytt till Spanien om han skulle lämna Old Trafford. 26-åringen har ett kontrakt som nu är inne på de två sista åren, med ett val om att förlänga ytterligare 12 månader.

Även om Herreras kontrakt löper ut först 2018 så kan det bli svårt för United att tacka nej till bud i klass med vad de själva betalade för mittfältaren, runt 29 miljoner, när han kom från Athletic Bilbao 2014. Men det skulle också kunna bli svårt för Herrera att inte ta chansen att få återvända till sitt hemland ifall La Liga skulle komma och knacka på.

Den före detta Real Zaragoza stjärnan har spelat i olika positioner på Louis van Gaals mittfält sedan tränaren kom till Old Trafford i början av förra säsongen. Det sägs att van Gaals förkärlek för att utnyttja Herrera på olika positioner är en källa till frustration för spanjorens del, då hans föredragna position är i en nummer 10 roll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365