Höstens elva

Det har varit en mycket händelserik höst i la Liga. Tvålagsligan har fått ett extra lag och de väntade aspiranterna till Europaplatserna har floppat helt. Lag som Valencia och Sevilla befinner sig på nionde respektive fjortondeplats och det kommer bli svårt för de två lagen att ta sig upp bland de främsta i tabellen, även om det inte är omöjligt. 

Eftersom att halva säsongen har spelats så är det dags att ta ut höstens lag. Såhär ställer jag upp min elva.


MV: Willy Caballero (Málaga)

Har betytt väldigt mycket för Málaga och utan honom hade inte laget legat på en fjärdeplats vid juluppehållet. Inte nog med att Willy har bäst räddningsprocent i ligan, flertalet av räddningarna han gjort har även varit väldigt viktiga för matchernas utgång. Málagas defensiv har inte varit den bästa denna säsongen och därför har den argentinske målvakten fått sättas på prov flera gånger.

Spelade matcher: 17 (1602 min)

Insläppta mål: 10

Räddningar: 97

Försvarare:

VB. Filipe Luis (Atlético)

En väldigt kreativ försvarare som skapar mycket själv och inte är så beroende av andra lagkamrater. En kandidat var även Jordi Alba men spanjoren har inte varit lite självgående som den förstnämnde.

Spelade matcher: 14 (1258 min)

MB. Diego Godín (Atlético)

Det är svårt att inte ta med uruguayanen. Godín har stått för en grym insats för sitt Atlético. Spelaren har verkligen visat varför han ska vara lagkapten och har tillsammans med Miranda i mittlåset varit ett av ligans bästa mittbackspar. Förutom blundern mot Barcelona där han gav bort bollen till Messi som gjorde mål.

Spelade matcher: 17 (1555 min)

Mål: 1

MB. Sergio Ramos (Real Madrid)

Trots att Real Madrid har gått knackigt under första halvan av säsongen har Sergio Ramos varit en av de bästa spelarna i lagets defensiv. När laget har gått ner sig har han varit en av de mest betydelsefulla spelarna. I bland annat matchen mot Betis var han lagets bästa spelare, även om man förlorade matchen med 1-0.

Spelade matcher: 17 (1599 min)

Mål: 1

HB. Adriano (Barcelona)

Adriano är en av få högerbackar i ligan som verkligen presterat. Han har gjort det väldigt bra och när han väl har spelat så har han varit väldigt kreativ. Gjorde inte minst ett spektakulärt mål mot Atlético när man vann med 4-1 på Camp Nou.

Spelade matcher: 11 (801 min)

Mål: 5

Mittfältare:

DM. Ignacio Camacho (Málaga)

Mittfältaren i Málaga har utvecklats något enormt på de senaste två åren och har blivit till en av ligans bästa defensiva mittfältare. Köptes in för en väldigt liten summa och spelaren har nu höjt sitt värde väldigt mycket.

Spelade matcher: 16 (1479 min)

Mål: 2

DM. Mario Suárez (Atlético)

Super Mario! Det är smeknamnet på Atléticos defensive mittfältare. Återvände från Mallorca år 2010 men var inte riktigt vad fansen förväntade sig. Det fanns även ett tag där majoriteten ville se att klubben sålde honom. Men efter att Diego Simeone tog över klubben och anpassade alla spelare till vad de kunde har Mario gått från klarhet till klarhet. Den stora vändningen kom i EL-finalen i Bukarest mot Athletic Club. Mario var helt enkelt brilijant och har hållt den höga nivån sedan dess.

Spelade matcher: 14 (1094 min)

Mål: 1

OM. Isco (Málaga)

Underbarnet och Golden Boy-vinnaren Isco har glänst sedan han kom till Málaga. Valencias förlorade son har gjort det bra både i ligaspelet och i Champions League och det var ett väldigt stort misstag som Valencia gjorde när de sålde honom. Med endast 20 år är Isco ett stort framtidsnamn för den spanska fotbollen och det spanska landslaget.

Spelade matcher: 17 (1502 min)

Mål: 14

OM. Messi (Barcelona)

Behövs det någon vidare beskrivning? Med en enastående statistik och ett magiskt spel har Messi varit helt outstanding under första halvan av säsongen 2012/2013. Barca ska tacka Messi att de ligger där de gör idag. Han kallas ju inte världens bästa för ingenting.

Spelade matcher: 17 (1539 min)

Mål: 26

OM. Beñat (Real Betis)

Beñat är ett av ligans stora utropstecken denna höst tillsammans med Isco. Har en magisk passningsfot och det dröjer inte länge förrän de allra bästa lagen lägger bud på mittfältaren. Avgjorde även Betis match mot Real Madrid med matchens enda mål.

Spelade matcher: 15 (1352 min)

Mål: 4

Anfallare:

CF. Radamel Falcao (Atlético)

Världens bästa nummer nio. Gör väldiga många mål trots att han inte kanske har världens bästa medspelare runt om sig. Falcao blir bara bättre och bättre sedan han kom från Porto inför förra säsongen. Det går ständigt rykten om att colombianen ska lämna för någon av de storspenderande klubbarna men Atlético har lyckats hålla kvar honom, än så länge i alla fall.

Spelade matcher: 16 (1405 min)

Mål: 17

Tränare: Diego Simeone

 

Spelare som även varit duktiga: Fabregas (Barca), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Leo Baptistao (Rayo), Iago Aspas (Celta), Patrik Ebert (Valladolid), Arda Turan (Atlético), Thibaut Courtois (Atlético), Andrés Iniesta (Barca), Xavi (Barca), Iker Casillas (Real Madrid)


Vad tycker ni? kommentera gärna er egna elva.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply