Villarreal bröt Atleticos hemmasvit med sent avgörande

Atletico Madrid tog emot Villarreal på hemmaborgen Vicente Calderón under söndagen och det var bäddat för en viktig toppmatch i La Liga.

Matchen igenom präglades av mycket ilska och många gula kort med ett Atletico som hade ett litet spelmässigt övertag men Villarreal stod emot mycket bra.

Matchens första riktiga farlighet fick hemmalagets Thiago vars försök styrdes ut till hörna av ex-rojiblancon Sergio Asenjo. Innan halvlekens slut skedde också en situation där Gabi tillsynes armade (om det är ett uttryck) bollen i eget straffområde utan att straff tilldömdes trots ivriga protester från de gula.

Kanske tyckte nog domaren att han bedömt den situationen fel, för med 12 minuter spelade av den andra halvleken nådde skyttekungen Mario Mandzukic högst på ett inspel och nickade in 1-0. Men målet dömdes bort till Mandzukic förvåning då det ansågs att denne gick för hårt in i ryggen på Mario Gaspar.

Två situationer som borde fått andra utgångar med andra ord.

När Diego Simeone tränade Racing 2011 gav han en då 17-årig Luciano Vietto chansen med spel i A-laget. Fyra år senare tog Vietto chansen att sänka sin förre tränare då han efter 84 minuter tog emot inhoppande Moi Gomez genomskärare, lurade bort ex-ubåten Diego Godin upp på läktaren och behärskat placerade in segermålet 0-1 för Villarreal.

Förlusten innebar den första på hemmaplan för Atletico Madrid på ett och ett halvt år men Simeone var inte allt för bitter utan valde istället att hylla Luciano Vietto med orden, ”Jag är glad för hans skull”.

Atletico tappar därmed gentemot Real Madrid och Barcelona samtidigt som Villarreal smyger upp och utmanar Valencia, Sevilla och de övriga i tabelltoppen.