Uppgifter: Barcelona vill förlänga med Jordi Alba

Barcelona på väg att förlänga sitt kontrakt med Jordi Alba

Den vindsnabbe kantlöparen i Barcelonas defensiv, Jordi Alba, ska enligt uppgifter från spansk media vara på väg att förlänga sitt avtal med minst tre år.

Jordi Alba, 26, värvades in till Barcelona från Valencia sommaren 2012 och står i nuläget under ett kontrakt som löper ut sommaren 2017. Det ska dock inte vara någon oroande faktor hävdar spansk press i helgen, med Mundo Deportivo som rapporterar att en förlängning snart kan ske.

Alba ser ut att få kontrakt till minst 2020

Den spanska tabloiden skriver att ytterbacken ska vara på väg att få ett kontraktsförslag som skulle förlänga hans nuvarande avtal med minst tre år. I dagsläget står spelaren dessutom på en årslön värd sex miljoner euro och enligt Transfermarkt.de värderas liraren till 25 miljoner euro. Barcelona ser fortsatt stor potential i spelaren som när det nuvarande kontraktet skulle vara 28, och därmed ha flera år kvar i den absoluta toppen.

Alba har endast gjort ett mål i La Liga

Den spanske landslagsmannen har den här säsongen noterats för 21 ligamatcher, sex matcher i Champions League samt fem matcher i Copa del Rey för den katalanska storklubben. I La liga har han dessutom lyckats hitta nätet en gång och spelat fram till tre mål. I Champions League har han hittills två framspelningar i bagaget den här säsongen.

Se även: Alba borta i tio dagar
Se även: Jordi Alba erbjöds till Manchester City
Se även: Jordi Alba länkas till Manchester United

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply