Officiellt: Stevan Jovetic klar för FC Sevilla

Officiellt: Stevan Jovetic klar för FC Sevilla

Till La Liga-succén

Efter en misslyckad tid i Inter är det nu dags för Stevan Jovetic att lämna Serie A-klubben. Ny adress för den montenegrinske landslagsmannen är Spanien och Sevilla.

Säsongen 2013/14 gjorde Stevan Jovetic sin bästa säsong någonsin. Han tillhörde då det italienska Fiorentina, som dessutom gjorde en av lagets främsta insatser den säsong på många år. För Jovetic del gick det så bra storklubbar hörde av sig, och när säsongen var slut hade han skrivit på för storsatsande Mancheser City.

Tufft klubbyte

Bytet av klubb blev dock inte vad montenegrinen hoppats på. På grund av den tuffa konkurrensen passerades han allt som oftast till bänken, och när han väl fick chansen på planen uteblev prestationerna.

Anfallaren återvände till Serie A i hopp om mer speltid och bättre prestationer, något som dock inte blev av. För i Milano och Inter krisade såväl klubben som Jovetic och laget stod för ännu en blek insats.

Även i början av den här säsongen gick det tufft och nu har anfallaren kommit fram till att ett klubbyte var den bästa lösningen. Under gårdagen blev det klart att han skrivit på för årets La Liga-succé Sevilla, som efter halvtid i den spanska ligan ligger före Barcelona i tabellen.

Övergångssumman för Jovetic uppges ligga runt 10 miljoner euro, motsvarande nästan 100 miljoner svenska kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply