Uppgifter: Valencia ute efter PSG-målvakten

Salvatore Sirigu finns på Valencias radar

Salvatore Sirigu har varit förstemålvakt i PSG sedan 2011 men enligt franska medier blir nu situationen omvänd då klubbens nye målvakt Kevin Trapp sägs bli den som vaktar målet nästa säsong. Nu kan Sirigu vara på väg bort, närmare bestämt till La Liga.

Paris Saint-Germain värvade Salvatore Sirigu 2011 från Serie A-klubben Palermo. Sedan dess har italienaren varit en stadig sista utpost i detta storsatsande PSG, som varit en maktfaktor i Frankrike de senaste säsongerna, men som ännu inte lyckats fullt ut i Europa. Klubben värvade nyligen Kevin Trapp från Eintracht Frankfurt och skrev då under ett femårs-kontrakt med den tyske målvakten, vilket kan innebära slutet på Sirigus resa i Paris.

Den franska tidningen L´Equipe menar att 28-åringen kommer att få stå tillbaka för Kevin Trapp, som förväntas vara den som blir förstemålvakt framöver i PSG. Samtidigt finns det en spansk klubb som har målvaktskris, som uppges vara på jakt efter den italienske landslagsmålvakten.

Valencia är i behov av en målvakt

Spanska medier, så som Marca och Superdeporte, uppger att den spanska ligafyran Valencia är i stort behov av en målvakt. Diego Alves, som normalt sett står, drabbades av en svår skada i slutet av förra säsongen och är nu borta under en längre tid. Samtidigt ville Valencia värva Geronimo Rulli, men den argentinske bollstopparen valde istället en flytt till konkurrenterna Real Sociedad.

Nu riktar sig klubben in på Salvatore Sirigu, som man rankar högt i Valencia. Det kan dock uppstå ett problem ifall Sirigu väljer en flytt till Spanien. När väl Diego Alves, som spelat i Valencia under fyra säsonger, väl är tillbaka från sin skada så står klubben med två toppmålvakter, där en i duon kommer att bli överflödig.

Sirigu, som har 14 landskamper för Italien på sin meritlista, har sedan tidigare dragit till sig intresse från bland andra Roma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply