Officiellt: Pazzini klar för ny Serie A-klubb

Verona värvar Pazzini på en fri transfer

Den elegante forwarden Giampaolo Pazzini har varit fri att gå till vilken klubb som helst efter det att hans kontrakt med Milan löpte ut för ett par dagar sedan. Nu bekräftar Hellas Veronas att man värvat forwarden.

Giampaolo Pazzini har spelat i Serie A under hela sin professionella karriär. Allting inleddes i Atalanta innan han sedermera flyttade till Fiorentina där 30-åringen hade fyra fina säsonger. Sedan dess har flyttlasset gått till i tur och ordning Sampdoria, Inter och till sist Milan.

Under sin tid i Milan har Pazzini varit en lojal spelare som allt som oftast fått inleda matcherna på bänken. 83 (varav 51 inhopp) matcher blev det i ”Rossonneri” för anfallaren, vars kontrakt med Milan löpte ut den 30 juni. Sedan dess har Pazzini varit en free agent, men har nu gjort klart med en ny klubbadress som innebär att han återförenas med en gammal vän.

Presenterades under fredagen

Verona gick under fredagen ut och presenterade Giampaolo Pazzini som sitt nyförvärv. Hans underskrift har inte blivit officiell än men han ingick i Veronas trupp för 2015/2016 som klubben presenterade igår. Pazzini har även påbörjat försäsongsträningen med Verona.

Trots intresse från Bologna och ett par andra klubbar i Serie A så väljer nu Pazzini att flytta till Verona, där han blir lagkamrat med vännen Luca Toni, som han spelade tillsammans med under sin tid i Fiorentina.

”Vi kommer att göra stora saker tillsammans”

Under fredagen talade Pazzini till Veronas fans.
– Jag är otroligt laddad och med den här entusiasmen så kommer vi att göra stora saker tillsammans, sade nyförvärvet efter presentationen.

– Jag tackar presidenten och hoppas att vi kommer få flera minnesvärda ögonblick den kommande säsongen.

Veronas president heter Maurizio Setti och han avslöjar hur man först kom i kontakt med Pazzini.
– Den här sommaren var jag på plats när Luca Tonis son döptes och Pazzini var där också. Vi tog en bild tillsammans och skickade den till Mandorlini (Veronas coach) och jag frågade honom: Vill du ha Pazzini?

– Vi gjorde vår coach lycklig och den här värvningen är för honom och våra fans, avslutade Setti.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365