Mattias Asper lägger skorna på hyllan

Mattias Asper lägger skorna på hyllan

Mattias Asper slutar med fotbollen

Efter en lång karriär med tv SM-guld, tre landskamper och en tid som utlandsproffs lägger Mattias Asper av, det meddelar han via sitt Instagramkonto under torsdagen.

40-årige Mattias Asper lägger skorna på hyllan, det meddelar han genom att ha lagt upp en bild på Instagram. Målvakten är en av Mjällbys största spelare genom tiderna och efter att klubben blivit nedflyttad från Superettan till division lämnar han fotbollen och siktar på andra möjligheter.

Framgångsrik karriär

Mattias Asper föddes i Kristianstad och började spela i Mjällby vid nio års ålder. 1993 kom den allsvenska debuten och efter fem års spel i den gula klubben flyttade Asper till AIK där han tillbringade tre säsonger. Asper han bland annat med att spela Champions League med Stockholmklubben och ta ett SM-guld innan det stod klart att han skulle flytta till La Liga och Real Sociedad. I den spanska högstaligan blev det ingen större succé för svensken som endast fick spela 10 matcher på två år innan han blev utlånad till Besiktas i turkiska Süper Lig.

Efter en misslyckad sejour i Turkiet flyttade Asper 2004 hem till Allsvenskan för spel i Malmö FF där han var en start bidragande anledning till att klubben tog sitt första SM-guld på 16 år.

Efter en tid i Norge och Viking Stavanger flyttade Asper tillbaka till Sverige där det blev spel i Brommapojkarna i två år. 2008 flyttade målvakten tillbaka till Mjällby, klubben som han lämnat tio år tidigare och det har även varit här som han spelat de senaste sju säsongerna, men efter över 300 matcher för sin moderklubb är karriären nu över.

Mattias Asper har tidigare uttalat sig om att han vill fokusera helt på sitt jobb som lärare, ett yrke som han haft vid sidan av fotbollskarriären.

– Jag har hållit på länge och det finns alltid en gräns för vad man tål och orkar, sa Asper och berättade samtidigt om hur han brinner för läraryrket, har 40-åringen tidigare sagt.

– Det är väldigt inspirerande att få elever intresserade.

 

Lägger skor & handskar på hyllan… #mjällbyaif #alltingharettslut #nyautmaningar

A photo posted by Mattias Asper (@asper33) on

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply