SENASTE: Casillas överens om att lämna Real Madrid

Casillas på väg till FC Porto

Senaste uppgifterna till Diario Marca menar tyder på att Iker Casillas kommer att lämna Real Madrid för spel i Porto.

Under den senaste säsongen finns det många som tvivlat på Iker Casillas framtid i klubben. Målvakten har själv gått ut och sagt att han vill stanna i klubben där han spelat på professionella nivå sen 1999 men nu ser det hela ut att ha ändrat sig. Efter att Portos tränare Julen Lopetegui ska ha ringt målvakten vid två tillfällen ska Casillas ha blivit övertygad om en flytt, men det kommer inte att bli billigt för Real Madrid.

Enligt MARCA kommer båda parterna att försöka förhandla fram en överenskommelse för att målvakten inte ska behöva åka med på lagets försäsong som man kommer att inleda i Australien. Tidningen skriver att Iker Casillas vill lämna klubben men att han inte vill förlora några pengar då han har kontrakt med Real Madrid 2017. Överenskommelsen  mellan parterna ska gå ut på att Real Madrid ska betala mellanskillnaden på spelarens lön under de två åren som Casillas spelar i den portugisiska ligan. Real Madrid ska enligt tidningen betala mellanskillnaden på 15 miljoner euro över två säsonger.

Skulle Iker Casillas stanna i Real Madrid skulle han tjänat 13 miljoner euro denna säsong medan säsongen 2016/2017 skulle han tjäna 12 miljoner brutto. Den totala lönen ligger på 25 miljoner euro men nu sägs det att Porto kommer att betala 10 miljoner euro av spelarens lön.

Fått situationen förklarad för sig

Flera spanska medier rapporterar under tisdagen att Iker Casillas ska ha bestämt sig för att flytta efter att samtalat med klubbens målvaktstränare som förklarat att Casillas kommer att vara tredjevalet om man värvar in en ny målvakt till nästa säsong. I Madrid-lägret tror man fortfarande på att David De Gea kommer att ansluta men ännu är inget klart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply