Officiellt: Pepe förlänger med Real Madrid

Den portugisiske landslagsbacken förlänger med den spanska jätteklubben. Han kommer att stanna i klubben till sommaren 2017, vilket innebär att han kommer att ha spelat i klubben i tio år om han stannar i Real Madrid tills kontraktet löper ut.

Tidigare i somras var det Sergio Ramos som förlängde med Real Madrid, då han nobbade det stora intresset från Manchester United. Nu är det dags för spanjorens backkollega Pepe att göra detsamma. Real Madrid bekräftar på sin officiella hemsida att man förlänger med den portugisiske landslagsbacken. Pepes avtal med klubben skulle gå ut efter denna säsong, och då skulle han kunna lämna som bosman nästa sommar. Nu har han dock säkrat upp framtiden med klubben med ytterligare två år på kontraktet.

En rutinerad pjäs i Real Madrid

Den 32-årige backen är en utav de mest rutinerade spelarna som Rafael Benitez har att tillgå som ny huvudtränare för Real Madrid. Den aggressive bjässen har nämligen spelat i Los Blancos i åtta år, och han har precis sitt nionde i och med denna säsong. Han anlände till klubben från sitt hemlands storlag Porto inför säsongen 2007-2008, och han har 285 matcher sedan dess.

Känd för sin aggressivitet

Pepe har kommit att bli känd som en vild spelare som kan göra lite vad som helst när han blir på dåligt humör. Han har vid ett flertal tillfällen fått röda kort efter fula efterslängar på planen i olika tävlingsmatcher. I VM i fjol fick han till exempel syna det röda kortet efter att ha skallat Tysklands Thomas Müller.

Det till trots är han en väldigt högt ansedd mittback i Europa, då han bland annat blev uttagen till UEFA:s drömlag i Champions League 2013-2014, samt uttagen till UEFA:s bästa elva både EM 2008 och EM 2012.

Förutom solida defensiva insatser har han gjort 12 mål för Real Madrid för att bidra med sitt även framåt i banan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply