Ryktades bort från Liverpool – Kan förlänga

Franske backen kan stanna trots allt

Han har inte varit i startelvan denna säsong, han har inte ens suttit på bänken. Men nu kan den ryktesomgärdade mittbacken Mamadou Sakho stanna trots allt.

Det har surrat rykten om att Liverpools mittback Mamadou Sakho skall lämna under väldigt lång tid. Men när han var given i startelvan föregående säsong. Hans problam har dock varit skador, trots att han fick spela så fort han var frisk så blev det enbart 16 matcher i Premier League, något som bekymmrar Liverpool.

Om det fanns tveksamheter rörande Sakhos framtid redan innan sommaren så blev det knappast bättre när Premier League drog igång. Av de två matcher som spelats denna säsong har fransmannen inte ens varit på bänken, denna gång inte på grund av skada.

Ryktas till Italien

 

Av de ryktena som dykt upp om potentiella klubbar så är Italien den troligaste destinationen. Mer exakt handlar det om intresse från AS Roma som vill ha in en ung men rutinerad mittback. Just rutin är någon fransmannen har gott om, trots sin ringa ålder (25 år) så har han hunnit med 243 tävlingsmatcher under sin karriär.

Men de Roma-supportrar som hoppades på att se Sakho i Rom kan bli besvikna. Fransmannen har nämligen fått ett erbjudande om förlängning med Liverpool enligt The Guardian. Det är okänt varför klubben ändrat sig om mittbacken men kontraktet som erbjuds är ett långtidskontrakt.

Brendan Rodgers har ändrat sig förr

Den nordirländske Brendan Rodgers har varit tränare i Liverpool sedan 2012. Under våren 2013 petade han Martin Skrtel men idag har Skrtel blivit en nyckelspelar i laget. Även Dejan Lovren har varit petad men numera har han tagit en startplats.

Med andra ord har nordirländaren en vana att ändra uppfattning om vilka som ska spela där bak, kanske har han ändrat uppfattning om Sakho?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply