Alexandre Pato närmar sig Stoke eller Sunderland?

När den då 16 år gamle Alexandre Pato först gjorde sig ett namn i Brasilien tippades han bli landets nästa stora fixstjärna. Han debuterade vid den åldern för Internacional, och i sin första match gjorde han sitt första mål i matchens första minut. Sensationen var ett faktum, och det ledde till att AC Milan värvade den unge brassen ett år senare.

Han hade en lovande karriär på gång, med 51 mål på 117 matcher i Serie A för Milan, men hans skadeproblem gjorde att hans utveckling stannade upp, och italienarna upplevde att de inte hade råd att hålla kvar anfallaren. Då fick han lämna klubben för Corinthians i hemlandet, där han inte har lyckats särskilt bra.

Han lånades då ut ill Sao Paolo i februari 2014 till december 2015, och än så länge har han gjort 14 mål på 41 ligamatcher för den brasilianska klubben.

Vill till Premier League

Enligt ansedda ESPN vill den skadebenägna anfallaren ge Europa en ny chans, och då prova på ny mark i England för att se om han kan återuppliva karriären där. Enligt uppgifterna ska Premier League vara den intressantaste ligan för Patos del, och han ska ha talat om för sin agent att det är dit han vill.

Han har tidigare kopplats ihop med Crystal Palace och West Ham, då han ska ha blivit erbjuden till klubbarna. Inget av lagen ska dock ha velat göra någon ansats för att värva den förre Milan-spelaren.

Kan hamna i Stoke eller Sunderland

ESPN rapporterar vidare om att det finns två andra klubbar i Premier League som faktiskt kan vara sugna på att knyta till sig anfallarens tjänster.

En utav intressenterna i fråga är Mark Hughes och hans Stoke City. The Potters ska eventuellt vilja förstärka offensiven med ytterligare ett stort namn för att bygga vidare på ett anfall med spelare som Ibrahim AffelayXherdan Shaqiri och Bojan Krkic.

Även Sunderland ska vilja värva en ny anfallare, och man har tidigare kopplats ihop med svenske Ola Toivonen i jakten på offensiva förstärkningar. Då ska Pato vara ett hett namn på önskelistan, men The Black Cats ska vara osäkra på om man verkligen vill värva Pato, då det kan innebära att man får spendera lönekostnader på en spelare som tillbringar mer tid i sjukstugan än på fotbollsplanen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply