Officiellt: Athletic Club-försvararen skriver nytt kontrakt

Athletic Club de Bilbao förlänger med talangen

Efter att ha debuterat tidigare under sommaren har ni Iñigo Lekue skrivit på ett nytt kontrakt med klubben som han kom till 2013.

För Athletic Club går det inte riktigt som man tänkt sig i den spanska ligan. På de fem inledande omgångarna av ligan har man en vinst och fyra förluster och man har bland annat spelat mot Barcelona och Real Madrid där det blev förlust i båda matcherna. Den enda match man vunnit var 13 september när man tog emot Getafe på hemmaplan där man tillslut kunde vinna med 3-1 efter mål av Aritz Aduriz och Raúl García. Det är dock inte den offensiva biten som sviker, det är den defensiva. På de fem spelade ligamatcherna har baskierna släppt in nio mål och vill man vara med i toppen av tabellen måste man förbättras drastiskt.

Nu har man skrivit ett kontrakt med Iñigo Lekue som gjorde tävlingsdebut tidigare i höst. 22-åringen kom till klubben inför säsongen 2013/2014 och har tidigare spelat i Bilbao Athletic som är klubbens ungdomslag.

Det nya kontraktet sträcker sig över de kommande tre åren och går ut sommaren 2018. spelarens utköpsklausul kommer att ligga på 20 miljoner euro.

– Jag är väldigt nöjd över att ha skrivit på kontraktet. Under veckan som kommer vill jag visa tränaren Ernesto Valverde att jag vill ha en startplats och jag vill stanna i klubben under en lång tid framöver, säger spelaren till klubbens hemsida.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply