Målvaktslegendaren: ”De Gea borde stanna”

bet365

van der Sar går nu ut i media och talar om De Gea

Manchester Uniteds målvaktslegendar, Edwin van der Sar, vill att David De Gea stannar i klubben.

Edwin van der Sar kom till Manchester United under sommaren 2005 från Fulham och under sina sex säsonger på Old Trafford blev den holländske målvakten för evigt en legendar bland fansen. Med sitt lugn i målet och med sina exceptionellt bra fötter tog han fansen med storm och kommer alltid att vara en av de bästa målvakter som spelat i United.

Nu väljer 44-åringen att ge sig in i debatten kring David De Geas vara eller icke vara i Manchester.

”David har massivt stöd i United”

van der Sar säger inledningsvis att han stödjer Louis van Gaal i sökandet efter ny målvakt då De Gea troligtvis försvinner till Real Madrid i sommar. Men den gamle United-keepern vill helst av allt att spanjoren stannar i ”Red Devils”.
– För klubbens del hade det varit väldigt bra om De Gea stannar. De är två veckor ifrån att inleda förberedelserna inför nästa säsong och det vore bra om allting var löst vid det laget, säger van der Sar till Sky Sports News HQ.

– David kommer från Madrid och det hade varit en stor utmaning för honom att spela i Real, men han har ett massivt stöd här i United efter sina prestationer de två senaste säsongerna.

– Han har vunnit utmärkelsen som årets spelare två gånger så han vet vad han har i United. Nu vet jag inte hur det ser ut med familjesituationen och vad som är viktigt för honom, jag vet bara att möjligheterna för David i Manchester United är enorma.

”Säker på att Louis har en plan B och C”

– Om det blir David, Victor Valdés eller något nyförvärv som spelar nästa år får vi se. Det enda United behöver är en bra målvakt mellan stolparna.

– Jag är säker på att Louis har en plan B och C ifall David skulle försvinna, annars hade han inte varit en sådan framgångsrik manager som han är. Med tanke på succén som han haft i Ajax, Barcelona, Bayern München och i det holländska landslaget så är jag säker på att han även kommer att göra succé i United.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply