BEKRÄFTAT: Karim Benzema stängs av från landslaget

Karim Benzema missar EM 2016

Under torsdagen stod det klart att Karim Benzema stängs av från det franska landslaget efter den potentiella utpressningen av Mathieu Valbuena.

Det franska fotbollsförbundet (FFF) har nu fått reda på mer information från utredningen där Karim Benzema ska ha varit med och utpressat Mathieu Valbuena. Detta då Real Madrid-spelarens vänner ska ha kommit över en video där Valbuena ska ha haft samlag med sin fru.

På torsdagen uttalade sig Noël Le Graët som är president i det franska fotbollsförbundet om händelsen och väl där bekräftade han att anfallaren inte kommer att vara med i lagets kommande matcher.

Valbuena är offret i detta fallet, han är inte problemet. Karim Benzema är en bra kulle men har inte så bra umgånge. Han föddes i ett sämre område och har inte bytt vänner. Valbuena glömde sin telefon där han inte borde och det är så det hela hänt. Vi har bestämt oss för att utesluta Benzema från landslaget, det är ett beslut som som förbundet tagit, och därför kan Didier Deschamps inte ta med honom i truppen till de kommande matcherna.

”Inte välkommen i landslaget”

Det är inte bara det franska förbundet som vill utesluta Real Madrid-anfallaren. Även landets premiärminster var kritisk till att anfallaren skulle få spela i detta landslaget och uttalade sig för en tid sen om det hela.

– En bra idrottare ska vara en förebild. Om han inte är det så har han ingen plats i det franska landslaget, sade Valls enligt BBC och han fortsatte förklara varför:

– Det är så många barn, så många ungdomar i våra förorter som kan relatera till dessa idrottare. Dem är den blåa tröjan, Frankrikes färger, vilket är så viktigt i dessa stunder, säger den franske premiärminustern Manuel Valls.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply