Real-legendaren: “Navas tränar som ett djur, men…”

Den före detta Real Madrid-målvakten hyllar Keylor Navas, men ser också ett orosmoment

67-årige Miguel Ángel har över 200 matcher för Real Madrid på meritlistan och är en stor målvakt i klubbens historia. Inför årets säsong har Iker Casillas lämnat den spanska huvudstadsklubben samtidigt som Keylor Navas har tagit över rollen som förstamålvakt. Navas har gjort det bra och tangerat ett 40 år gammalt rekord hållit av Miguel Ángel och nu hyllas Navas av just Miguel Ángel i en intervju med AS, samtidigt som han ser ett orosmoment med målvaken.

Den numera 67 år gamle Miguel Ángel gjorde stora avtryck i Real Madrid på 1960-, 70- och 80-talet då han som målvakt mäktade med hela 247 matcher för klubben och var med om att ta hem flera ligatitlar till Madrid. Efter att Iker Casillas lämnat Real Madrid i somras så står för närvarande Keylor Navas uppsatt som förstemålvakt i klubben, och costaricanen har inlett säsongen mycket bra.

28-årige Keylor Navas har nämligen, i och med 6-0-vinsten över Espanyol i helgen, tangerat Miguel Ángels rekord från 1975 då han inledde säsongen med tre raka hållna nollor i La Liga. Miguel Ángel kommenterar nu, i en intervju med spanska AS, rekordet och hyllar Navas, samtidigt som han även ser en svaghet hos målvakten.

“Han saknar erfarenhet från stora matcher”

-Jag kommer inte ihåg det eftersom statistik är en uppfinning inom fotbollen på 2000-talet. Men det är smickrande, en positiv bekräftelse, kommenterar Miguel Ángel rekordet och fortsätter.

-De har berättat för mig att Navas tränar som ett vilt djur på Valdebebas och försöker förbättra sina brister. Han har mycket bra arbetsförmåga och det ser vi. Jag kan bara se ett orosmoment. Han saknar erfarenhet från stora matcher, för Madrid åtminstone. Han spelade för Costa Rica i VM, men Levante är inte som att spela för Real Madrid, säger Miguel Ángel och avslutar senare.

-Jag litar på honom.

Keylor Navas har alltså startat i de tre inledande matcherna för Real Madrid i La Liga i år och sitter på ett kontrakt som går ut först efter säsongen 2019/2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply