Hareide fokuserar på PSG – inte bara Zlatan som gäller

Malmö FF:s tränare Åge Hareide lägger fokus på laget Paris Saint-Germain

Det största hotet Paris Saint-Germain har att komma mot Malmö FF är kanske Zlatan Ibrahimovic. Men det är inte allt Åge Hareide har tittat på – han har fokuserat på betydligt fler grejer.

Åge Hareide hade som vana att dra fram citat och tidningssäljande rubriker inför förra höstens Champions League. Framför allt på hemmaplan pratade han om en häxkittel, och taktiken att sätta spöken i motståndarnas hjärnor fungerade uppenbarligen.

Det blev inte samma uppmärksammade citat under presskonferensen inför bortamatchen mot PSG, men det fanns en del godbitar från Hareides sida då han bland annat menar att han inte har lagt något vidare fokus på Zlatan Ibrahimovic inverkan på matchen.
– Vi är upptagna av PSG. Vi mötte stora spelare som Carlos Tevez och Paul Pogba i fjor och kan inte fokusera på en spelare, fortsätter Åge Hareide. Jag har inte ens en aning om Zlatan Ibrahimovic verkligen spelar på tisdag, sade Hareide under den officiella presskonferensen.

I söndags, dagen efter det tunga poängtappet mot Elfsborg, skiftade Hareide och hans tränarstab skiftet mot PSG och hur man ska lägga upp matchplanen.
– Jag har gått igenom med vissa spelare specifika uppgifter de kommer att ha i Paris. För PSG är så duktigt att vi måste vara smarta. Vi måste spela på ett väldigt tydligt sätt, men problemet är att så duktiga individualister hittar alltid nya vägar.

– De har ett tydligt mönster i sina löpningar. Lucas, Carvani och di Maria följer klara offensiva löpvägar. Sen vet vi ju inte hur de använder Zlatan om han spelar, om Carvani får gå ut på en kant och Zlatan som vanligt kommer långt ner i banan och möter boll, säger Åge Hareide.

Norrmannen passar även på att slänga ett getöga på matchen mellan Real Madrid och Shakthar Donetsk, gruppens andra möte under kvällen. Han hoppas på en storseger för spanjorerna, och det av endast en anledning.
– Det är klart att jag är mycket intresserad av Reals möte med Sjachtar på tisdag. Der ser ut att vara i bra form båda lagen. Men jag hoppas Sjachtar förlorar stort mot Real Madrid. Det är ju det laget vi får sikta in oss på, sade Hareide med en bestämd ton.

Läs mer om Champions League 2015/2016

Så startar Malmö FF mot PSG

Manchester City får klara sig utan David Silva

PSG-Malmö FF TV-tider -vilken kanal sänder matchen? Se Här!

Malmö FFs Champions League matcher på TV, tider? Se här!

Åtta återträffar i säsongens Champions League

Tio yngsta spelarna i Champions League

Tio bästa lagen i Champions League

Stor genomgång: Så går det för ditt lag i Champions League

Så stor chans har ditt lag på Champions League

Champions League spelschema 2015/2016

Prispengar Champions League 2015/2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply