Mauricio Pochettino: Jag förstår varför Barcelona vill ha mig

Tottenham-tränaren Pochettino: Det är inte konstigt att Barcelona vill ha mig

I slutet av den här veckan gjorde Barcelona-tränaren Luis Enrique det klar att han tänker lämna klubben efter säsongen. Nu letar Barca efter en ersättare, och då är Tottenhams Mauricio Pochettino ett av huvudnamnen som diskuteras.

Barcelona har börjat hämta in sitt försprång i den spanska ligan. Efter att Real Madrid ett tar varit nära ett tiopoängsförsprång har Los Blancos nu börjat tappa, det samtidigt som den katalanska storklubben börjat prestera bättre.

Barca har rent tekniskt sett Copa del Rey-titeln i hamn då de möter nykomlingen Alaves i finalen, däremot är man praktiskt taget eliminerade ur Champions League efter att förlorat det första mötet mot PSG med 4-0.

Går all in på La Liga

När det kommer till ligan finns det dock ett nytt hopp som nyligen tänts. Real Madrids försprång är, om man räknar bort deras uppskjutna match mot Celta Vigo, två poäng. Då krävs det dock att Real Madrid vinner den matchen i La Liga.

Barcelona spelar sin nästa match hemma mot just John Guidetti och Celta Vigo, men klubben har även andra saker att tänka på. Under torsdagen berättade tränaren Luis Enrique att han tänker sluta som tränare i den katalanska storklubben, och nu måste de börja leta en ersättare för nästa säsong.

Flera namn diskuteras redan, ett av dessa är Tottenhams Mauricio Pochettino, och kan säger i en intervju med engelsk media att han kan förstå Barcas intresse.

– Fotbollen är en business som jag kan väldigt bra. Samtidigt är Tottenham nu en av de större klubbarna i Europa, säger den argentinske tränaren enligt den engelska sajten Sky Sports.

London-tränaren har tidigare ryktats vara på väg bort från Tottenham för att testa på nya äventyr som fotbollstränare.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply