Mascherano kan missa el Clásico

Avstängningen som rör upp känslor

Efter det röda kortet Javier Mascherano drog på sig under gårdagens ligamatch mot Eibar kan argentinaren nu bli avstängd i fyra matcher – och missa mötet med Real Madrid.

Det var i slutskedet av Barcelonas hemmamatch mot Eibar i den spanska ligan som Mascherano protesterade mot domaren. Den argentinske mittfältaren ska då ha lagt handen på en av de assisterande domarna vilket resulterade i ett rött kort.

Utvisningen rörde upp Barca-lägret men det blev än mer kaotiskt när spelaren nu kan missa upp till fyra matcher – vilket skulle innebära att han kommer missa det laddade mötet med Real Madrid Santiago Bernabeu-stadion den 21:e november.

Ny skandal

Det röda kortet målas upp i katalansk media som en ny skandal efter att en assisterande domare gått ut med att han fått påtryckningar av förbundet att döma till Real Madrids fördel.

– Först påtryckningar mot domaren och nu det här – det är en stor skandal, skriver Barcelonabaserade Sport under dagen på sin hemsida.

Kan ha sagt något

Det officiella spåret är just nu att Mascherano fysiskt protesterat mot domarteamet, men enligt andra medier ska han också ha uttryckt sig grovt kränkande med en mening som är vanligt i spelarens hemland Argentina.

Barcelona ligger just nu tvåa i spanska La Liga, på samma poäng som konkurrenten Real Madrid fast med sämre målskillnad. Det gör det kommande el Clásico:t ännu mer viktigt sportsligt. Att det nu uppkommit några kontroversiella händelser på och utanför spelplanen gör att säkerhetsläget inför matchen kan komma att ökas ännu mer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply