Buffon: ”Juventus bygger om”

Tuff start på säsongen för Turin-laget

Juventus genomgår just nu en tuff period något som målvakten Buffon försvarar med att laget är under uppbyggnad.

Efter tre raka Scudetto-vinster ser det nu ut som att ”den gamla damen” får lämna över tronen till troligtvis Roma eller Fiorentina, som ses av favoriter av bland annat Claudio Marchisio. Laget vann förvisso den senaste hemmamatchen med 2-0 mot Atalanta men med en tolfteplacering och tolv poäng i ligan har inte Juventus imponerat på många.

”Under uppbyggnad”

– Vi är under uppbyggnad just nu. Vi försöker hitta den perfekta balansen i laget och det kommer ta lite tid, säger 37-åringen.

Buffon nämner dock att Europa-spelet har gått bra och att det är något klubben satsar på i år. Juve leder sin grupp i Champions League före Manchester City och Sevilla.

Planerar att fortsätta

Trots att den 37-årige målvakten vaktat stolparna för den italienska klubben sedan 2001 har han inga planer på att lägga av än – snarare tvärtom.

– Rekordet på antal minuter spelade? Det är ärofyllt och jag är stolt över det. Men så länge jag har något att ge tänker jag fortsätta, och i dagsläget känner jag att motivationen finns där att fortsätta ge allt för min klubb, säger målvakten.

Buffon förklarar också att han inte vet vad han ska göra efter att han har slutat spela fotboll.

– Jag njuter fortfarande av att vara på fotbollsplanen. Och i ärlighetens namn, jag inte vad jag ska göra när jag slutat min karriär, skrattar italienaren.

Juventus nästa match i ligan är borta mot Sassulo. Ett Sassulo som chockat fotbollsitalien med ha blandat sig in i toppen av tabellen på allvar med 15 poäng på nio omgångar. Etta ligger Roma med tjugo pinnar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply