Wenger öppnar för chansning

Alexis Sanchez och Mesut Özil är bara två av de spelare Arsenal hämtat in för stora pengar de senaste åren. Den här sommaren har Arsene Wenger hittills bara hämtat in Petr Cech, men mer kan komma. – Det finns alltid tid för en chansning, säger fransmannen enligt London Evening Standard. 

Arsenal har de senaste säsongerna varit rejält aktiva på transfermarknaden och flera världsstjärnor har anslutit till Emirates Stadium som en följd av att London-klubben till slut betalat av den nya arenan. Bland annat har Mesut Özil och Alexis Sanchez hämtats in från de två spanska giganterna, Real Madrid respektive FC Barcelona. Två respektingivande köp från Arsene Wenger.

Öppen för värvningar

Den här sommaren har den engelska klubben däremot legat lite lägre. Utöver värvningen av Petr Cech från konkurrenten Chelsea för 10 miljoner pund har inga pengar avsatts till nyförvärv från Wenger och hans stab. Hittills i alla fall, för nu öppnar den meriterade tränaren upp för att det kan komma in en eller ett par spelare under de avslutande veckorna på transferfönstret. – Det finns alltid tid för en chansning, och vi är inte emot att chansa lite. Vi har pengarna för att göra det, säger fransmannen enligt London Evening Standard.

”Köp inte bara för att”

Wenger har tidigare pekat på att det måste finnas en möjlighet att värva någon som kan förstärka truppen för att Arsenal ska välja att satsa stora pengar. Och att Arsenal inte är en klubb som värvar bara för att värva är någonting som han tycker är viktigt. – Det är därför du måste kunna hålla dig lugn och inte köpa bara för att andra köper – utan köper för att du hittat en spelare som verkligen kan lyfta dig.

Tror mycket på sitt lagbygge

Även om en eventuell chansning på transfermarknaden inte skulle betala av sig i slutändan tror inte Arsene Wenger att det skulle avgöra hela säsongen för hans klubb. Redan nu anser han att truppen är tillräckligt bra, och en värvning skulle bara lyfta det hela ett steg till. – Jag tycker att det här laget är tillräckligt bra för att slåss om titeln och har en chans att göra det om vi fortsätter att utvecklas som ett lag.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply