bet365

Uppgifter: Saviola nära ny klubbadress

bet365

FÖRRE BARCELONA-SPELAREN JAVIER SAVIOLA ÄR REDO ATT FLYTTA HEM

Evigt flyttandes Javier Saviola spelar för närvarande i Hellas Verona i Serie A. Med ett utgående kontrakt och knapert med speltid under säsongen så talar mycket för att argentinaren är på väg bort. Nu rapporteras han vara nära en återkomst till River Plate i hemlandet.

Flera klubbbyten

Efter att ha gjort succé i River Plate såldes 19-åriga Javier Saviola till FC Barcelona 2001 och blev snabbt en publikfavorit på Camp Nou. När så emellertid spelare som Samuel Eto’o, Ronaldinho och Henrik Larsson anlände till klubben fick Saviola flytta på sig och har sedan uppbrottet i Katalonien 2004 representerat en mängd av klubbar.

Monaco, Sevilla, Real Madrid, Benfica, Malaga och Olympiakos betades alla av i rask takt. Idag spelar Saviola i Hellas Verona efter att ha anlänt förra sommaren. Men med Luca Toni i sin livs form som anfallskonkurrent så har speltiden blivit knaper för Saviola. På sina 16 framträdande för klubben har det endast blivit 2 mål, vilket är 33-åringens lägsta målsnitt i karriären.

Redo att flytta hem

Det är föga förvånande att Saviola rapporteras ha bestämt sig för att packa resväskan för att flytta hem till Argentina. River Plate, som Saviola spelade i 98-01, har länge varit ute efter att få hem sin stjärna och nu äntligen verkar den kortväxta forwarden vara redo för att återvända.

Argentinsk media skriver att Saviola och River Plate-tränaren Marcelo Gallardo har haft telefonkontakt och att 33-åringen beräknas åka till Buenos Aires inom kort för att slutföra förhandlingarna.

Gode vännen en motivationsfaktor

Inte bara det faktum att River Plate ligger nära Saviolas hjärta lär bli avgörande om en övergång sker. Faktumet att gode vännen Pablo Aimar nyligen skrivit på för River Plate lär väga tungt för Saviolas återkomst. De båda spelade tillsammans under Saviolas första sejour i klubben och skulle River Plate lyckas sammanföra de båda fanfavoriterna kan vi vara beredda på att få se på stordåd på de argentinska gräsmattorna framöver.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply