Uppgifter: Barcelona ville värva Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez

Barcelona ville värva Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez

Barca ville värva duo från Atlético Madrid

Enligt uppgifter i spansk radio ska FC Barcelona ha försökt värva både Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez under sommarens fönster. Detta när man hade gett upp i jakten på Coutinho.

FC Barcelona hade inte någon lätt sommar. Man må ha värvat in Paulinho och Ousmane Dembélé men därefter blev det inte så mycket mer. Under en längre tid ryktades det intensivt att den spanska storklubben ville värva Coutinho, men så blev det inte heller. I slutet av transferfönstret ska Barcelona ha försökt värva in ytterligare spelare för Neymar-pengarna och det är speciellt två namn som sticker ut.

Enligt den spanska radiokanalen Onda Cero ska FC Barcelona ha nämligen kommit med bud på två spelare, detta från Atlético Madrid. Det är radiokanalen Onda Cero som kommer med uppgifter om att Barcelona kom med ett bud på 140 miljoner euro på Antoine Griezmann samtidigt som man ville värva mittfältstalang Saúl Ñíguez för 80 miljoner euro. Den spanska huvudstadsklubben gick dock inte med på någon affär då man inte har någon anledning att sälja de båda spelarna samtidigt som man hade ett registreringsförbud, något som betyder att man inte kunde skriva in nya spelare som man köpte under sommaren.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Barcelonas storstjärnor

När det kommer till Griezmann var spelarens utköpsklausul på 100 miljoner euro, men spanska lag skulle vara tvungna att betala skatt på övergången, något som gjorde att Barcelona skulle vara tvungna att betala dubbelt så mycket för spelaren. Saúls utköpsklausul låg på 80 miljoner euro, men i samband med U21-EM förlängde spelaren med Atlético Madrid till och med sommaren 2026 och fick en ny utköpsklausul på 150 miljoner euro.

Onda Cero rapporterar att de båda spelarna ska ha funnits på Leo Messis önskelista i jakten på en ersättare till Neymar.

Uppgifter- Barcelona ville värva Antoine Griezmann och Saúl Ñíguez

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply