Lämnar Barcelona – Klar för West Ham

Alex Song är klar för Premier League-klubben

Det är nu bekräftat av West Hams ägare, de har värvat kameruniern Alex Song från spanska storklubben Barcelona.

Sommaren 2012 var en hektisk tid i Arsenal FC. Lagets tränare Arsène Wenger hade i flera år byggt upp ett strolag men på kort tid hade lagbygget gått i spillror. Den sommaren förlorade Arsenal anfallsstjärnan Robin van Persie till ligarivalen Manchester United. Sommaren innan hade man tappat Cesc Fabregas och Samir Nasri. Att tre nyckelspelar hade lämnat på kort tid var illa nog men det skulle bli än värre.

I augusti den sommaren sålde Arsenal en fjärde nyckelspelare; Alex Song hade blivit såld till FC Barcelona för nära 200 miljoner kronor. Då var Arsenal ett sjunkande skepp men med facit i hand höll sig ändå klubben i Englands toppskikt. För vår kamerunier har det däremot gått tyngre, efter två halvdana säsonger i Spanien lånades han ut till Premier League-klubben West Ham United.

Bara läkarundersökningen kvar

I juni i år gick låneavtalet ut och mittfältaren återvände till Barcelona. Det blev dock en kortvarig återkomst till Spanien för nu är han klar för West Ham. Låneperioden där hade varit lyckad, laget visste att de får en stark defensiv mittfältare med rutin och kvalité för pengarna. Dessa faktorer gjorde att West Ham förhandlat för att göra Alex Song till en permanent affär.

Ännu har övergången inte presenterats men West Hams ägare bekräftade att kameruniern bara ska göra en läkarundersökning innan han presenteras som helt klar, detta enligt KUMB Podcast. Det återstår att se om Alex Song åter kan prestera så bra som han gjorde under lånet senast.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply