Gündogan bekräftar: ”Vi förhandlar med storklubben”

Barcelona närmar sig den eftertraktade stjärnan

Ilkay Gündogan ser ut att lämna Borussia Dortmund i sommar. Flera storklubbar uppges ha visat sitt intresse, och nu bekräftar han förhandlingar med en utav dem.

Borussia Dortmund har haft en säsong fylld med besvikelser. Trots det tog man sig till final i den tyska cupen, men Jürgen Klopp fick inte avsluta sin tid i klubben med en titel, utan man förlorade mot Wolfsburg. Det leder till att ännu fler stjärnor kan komma att lämna klubben under sommarens transferfönster, och en utav de som har kopplats ihop med en flytt är Ilkay Gündogan.

”Ja, vi förhandlar”

Han har placerats i Bayern München, där de tidigare lagkamraterna Robert Lewandowski och Mario Götze spelar, samt i FC Barcelona, där han skulle ersätta ikonen Xavi, som väntas flytta till Qatar i sommar. Nu ska 24-åringen själv ha bekräftat för Marca att en flytt till de sistnämnda kan bli av.

– Ja, vi förhandlar med Barcelona, jag har fortfarande inte tagit ett beslut men jag är öppen för alla möjligheter, jag vet inte än var jag kommer spela nästa säsong, ska tysken ha sagt till tidningen.

Kan betala 12 miljoner euro

Enligt uppgifterna ska Barcelona vara villiga att betala 12 miljoner euro för Gündogans tjänster, medan Bayern endast ska vilja betala 8 miljoner euro. Man spekulerar dock i att det kan bli de sistnämnda ändå, då Barcelona har ett transferförbud som upphör först i januari.

Under det senaste transferfönstret kopplades han ihop med en flytt till Premier League, då Manchester United och Arsenal ryktades vara intresserade av spelarens tjänster.

Två Inter-spelare kan ersätta

Om det nu blir så att Gündogan lämnar klubben, vilket tros vara realistiskt då han endast har ett år kvar på sitt kontrakt, kan Dortmund välja att värva en ersättare från Inter. Den kroatiske supertalangen Mateo Kovacic uppges vara högst upp på önskelistan, men lagkamraten Ricky Alvarez ska vara ett alternativ om den förstnämnde inte går att värva.

Gonzalo Castro från Bayer Leverkusen har skrivit på ett fyraårskontrakt med Dortmund, och det är oklart om han skulle värvas om Gündogan var tänkt att stanna, eller om det är 27-åringen som är tänkt att ersätta honom.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply