FC Barcelona scoutar Ajax-talangen Davinson Sanchez

FC Barcelona scoutar Ajax-talangen Davinson Sanchez

Den unge försvararen är mycket lovande

Ajax-talangen Davinson Sanchez har hittills visat sig riktigt stark i den holländska ligan och har som mittback redan gjort två mål och en assist, vilket har väckt FC Barcelonas intresse.

I somras köpte Ajax in en mycket lovande mittback från colombianska Atlético Nacional, blott 20 år gammal, för dryga fem miljoner euro, och Davinson Sanchez har inte gjort någon i den holländska klubben besviken. Den colombianske försvararen har redan hunnit med att göra två mål och en assist på sina 19 spelade matcher. Han har fått starta i princip alla matcher, oavsett om det handlar om Eredivisie eller Europa League, och spelar i princip alltid 90 minuter. Han fick även debutera för det colombianska landslaget i år, då han spelade en träningsmatch i februari.

Enligt den katalanska tidningen Sport så har detta nu lett till att Barcelona fått upp ögonen för talangen, och är i full färd med att scouta honom. Barcelona har haft en del problem med sitt försvar, framförallt på högerbackspositionen, och skulle behöva stärka sin försvarskedja. Där hade den unge mittbacken kunnat komma väl till pass, med frågan hur mycket han skulle få spela i början. För närvarande sitter den 20-årige försvararen på ett femårskontrakt med Ajax, som sträcker sig till den 30 juni 2021, vilket dock kan göra det svårt för Barcelona att knipa honom just nu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply