Bekräftat: Mohamed Elneny läkarundersöks av Arsenal

Arsenal mycket nära Mohamed Elneny

Den egyptiske landslagsspelaren är just nu på läkarundersökning hos den engelska huvudstadsklubben och förväntas skriva på ett kontrakt med klubben inom kort.

Tidigare under lördagen bekräftades det att den schweiziska toppklubben FC Basel värvar Alexander Fransson från IFK Norrköping. Innermittfältaren skriver på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande 4,5 åren och det hela offenliggjordes på klubbens hemsida. Samtidigt kom även uppgifter om att Basel säljer sin mittfältsstjärna Mohamed Elneny till Arsenal, vilket även Franssons agent Patrick Mörk även bekräftar. Agenten säger nämligen till Fotbollskanalen att Basels sportchef Georg Heitz avslöjat affären för den svenske superagenten.

– Deras sportchef Georg Heitz tog fram en tavla för mig och Alexander där han skrev upp alla spelare som de sålt vidare under de senaste åren till europeiska storklubbar. Sedan berättade han hur deras egyptiska mittfältare Mohamed Elneny just nu är på läkarundersökning hos Arsenal, berättade Franssons agent till Fotbollskanalen.

Mohamed Elneny kom till Basel för tre år sen och har gjort 40 landskamper för Egypten.

FÖRRE TRÄNAREN BEKRÄFTAR RAPPORTERNA

Uppgifterna har tidigare bekräftas av en källa nära Mohamed Elneny själv. Det är den före detta U20- och A-landslagstränaren Dia El Sayed som enligt Goal har bekräftat ryktenas trovärdighet. 23-åringen ska enligt rapporter från bland annat Daily Mail ha kommit överens med Arsenal om ett kontrakt på fyra och ett halvt år. Själva övergångssumman tros landa på cirka 7,5 miljoner pund.

FÅR SPELA CL

FC Basel och Mohamed Elneny lyckades inte kvalificera sig till Champions League-spel den här säsongen, vilket innebär att egyptiern är tillgänglig för spel i den tuffa åttondelsfinalen mot FC Barcelona. En eventuell ligadebut för 23-åringen skulle kunna komma i toppmatchem mot Liverpool den nionde januari.

Läs mer om Arsenal

Arsenal erbjuder Jack Wilshere nytt kontrakt

Arsenal lägger bud på Grzegorz Krychowiak?

Arsenal förbereder bud på Javier Hernandez

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply