bet365

Officiellt: Alexander Fransson till FC Basel

FC Basel köper Alexander Fransson

21-årige Alexander Fransson lämnar IFK Norrköping och blir istället lagkamrat med Behrang Safari som sedan tidigare spelar i det schweiziska laget.

På lördagen blev det hela klart, Alexander Fransson lämnar IFK Norrköping och blir utlandsproffs. Det är den schweiziska klubben FC Basel som har lyckats komma överens med 21-åring och mittfältaren skriver på ett kontrakt som sträcker sig över fyra och ett halvt år.

I onsdags bekräftade spelarens agent Patrick Mörk för Fotbollskanalen att Fransson varit i Basel för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och på lördagsförmiddagen blev det alltså klart att svensken skriver kontrakt med med FC Basel som leder den inhemska ligan med hela tio poängs marginal.

För Franssons del har den senaste tiden varit väldigt framgångsrik. Han gjorde A-lagsdebut i Norrköping i januari 2013 och stod då för fem mål på 29 matcher. Totalt har det blivit 73 allsvenska matcher och sju mål för mittfältaren som kommer att bära tröja nummer 15 i sitt nya lag.

Fransson kommer härnäst att spela med det svenska U21-laget för att därefter ansluta till Basels träningsläger i Marbella.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply