Bekräftar: ”Barcelona ville värva Sergio Agüero”

Bekräftar: "Barcelona ville värva Sergio Agüero"

Andoni Zubizarreta bekräftar Barcelona-intresse för Sergio Agüero

FC Barcelonas tidigare sportchef bekräftar i en intervju med den spanska tidningen MARCA att man försökte värva Sergio Agüero innan Luis Suárez.

FC Barcelona har vid flertalet tillfällen kopplats ihop med ett köp av Manchester Citys anfallare Sergio Agüero. Rapporterna har varit många men aldrig har någon bekräftat att en affär skulle vara på gång, fram tills nu. Det är Barças dåvarande sportchef Andoni Zubizarreta som bekräftar i en intervju med tidningen MARCA att man ville värva argentinaren redan sommaren 2014, innan man gjorde klart med Luis Suárez.

– Vi hade några spelare att välja mellan. Vårt förstaval var inte Luis Suárez, och det vet han om. Under vintern planerade vi att värva Sergio Agüero men när det inte gick hade vi klart för oss, Suárez var spelaren vi skulle köpa. Under tiden som vi förhandlade med spelarens representanter och Liverpool händer incidenten med Chiellini vilket gjorde att flertalet klubbar som var intresserade av honom började tveka på grund av hans personlighet och det långa straffet, som han än inte hade fått reda på. Då visste jag att det var rätt tid att lägga in en extra växel.

– Jag gillade allt med honom. Han var en spelare som rörde sig väldigt mycket och hade en spelartyp som vi inte hade i laget. Han sa redan från början att han ville skriva på för oss och det hela gick ganska lätt till. Dock fick han avstängningen av FIFA vilket försvårade hans första tid i klubben, avslutar den gamle Barcelona-målvakten.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply