Barcelona jagar Juan Cuadrado

Barcelona vill värva från Chelsea

Juan Cuadrado var ryktenas man i fjol då han jagades av flera europeiska storklubbar. Tillslut blev det en flytt till Chelsea, där genombrottet låtit sig vänta. Nu ger Barcelona sig in i jakten på spelaren än en gång.

I vintras lämnade Juan Cuadrado Fiorentina för Chelsea och spåddes en lysande framtid i Premier League. Flera storklubbar runt om i Europa hade länge jagat den colombianske yttern men fick ge upp hoppet då han ville spela på Stamford Bridge. Men flytten blev inte så sensationsartad som man hade hoppats. Under José Mourinhos ledning fick han knappt med speltid och lånades ut till Juventus.

Men sedan hans återvändo till Italien har han börjat hitta den form han visade upp under sin senaste Serie A-sejour. Det ser högst orimligt ut att 27-åringen går tillbaka till Chelsea när låneavtalet avslutas efter säsongen och därför har det genast börjat spekuleras kring hans framtid.

Återupptar jakten

Framförallt är det Barcelona, som försökte värva spelaren efter förra sommarens VM i Brasilien, som visar intresse på nytt. Det är Metro som skriver att Luis Enrique vill ersätta ytterbacken Dani Alves med Cuadrado, då brassen börjar bli till åren(32 år). Och eftersom Sergi Roberto visat upp så pass fina kvalitéer på det centrala mittfältet är han inte längre aktuell för den positionen. Han ser heller inga hinder med att colombianen vanligtvis spelar högre upp i banan, då man ändå vill spela med offensiva ytterbackar.

Juventus är en annan möjlig kandidat till Juan Cuadrados signatur när han ska avgöra sin framtid med tanke på att han verkar trivas i klubben. Huruvida det finns med någon utköpsklausul i hans kontrakt eller inte framgår ej.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply