Barca-talangen kan återvända till Everton

Premier League-klubben är enligt uppgifter nära en värvning av Gerard Deulofeu

Gerard Deulofeu är på väg att lämna FC Barcelona – och den här gången permanent efter två säsongen på lån. Enligt brittiska medier är Roberto Martinez Everton nära att säkra en värvning av talangen, som spelade i klubben för två säsonger sedan.

Säsongen 2013/2014 spenderade FC Barcelonas egen talang – han kom till klubben som nioåring – Gerard Deulofeu på lån i Everton. Under Roberto Martinez gick under perioder riktigt bra, och med sina tre mål och fyra assist i Premier League var han en av de stora anledningarna till att hoppet om Champions League levde ända till slutet av säsongen på Goodison Park.

Ser ut att lämna Barca

Trots den lovande säsongen i Premier League valde Barca återigen att inte satsa på den La Masia-fostrade spanjoren, utan han fick spela även den nyligen avslutade säsongen på lån – denna gången i Sevilla. I de södra delarna av Spanien har det dock inte gått lika bra och efter att lånet nu avslutats är Deulofeu nu tillbaka i Barcelona. Men det verkar som att vistelsen i Katalonien kan komma att bli kortvarig.

Kan återvända till Merseyside

Enligt Daily Mail är nämligen just Everton nära att säkra en värvning av 21-åringen, som ska ha fått ett löfte om att få lämna Barca permanent under sommaren. Den brittiska tidningen uppger att en eventuell affär skulle kosta cirka 3 miljoner pund, och den billiga prislappen ska vara en av anledningarna till att man vill värva Deulofeu istället för Aaron Lennon som Tottenham Hotspurs ska kräva det dubbla för.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply