Agenten: ”Med 90 procents säkerhet lämnar han”

Yaya Toure har de senaste säsongerna varit ett hett villebråd på den europeiska transfermarknaden. Bland annat har Inter sagts vara intresserade och nu har ivorianens agent gått ut och sagt att det ser ut som att han lämnar i sommar.

Yaya Toure värvades till Manchester City från FC Barcelona redan 2010 och ivorianen har med sina älgande steg och hårda skott från sin mittfältsposition varit en av de största anledningarna till den brittiska klubbens två första Premier League-titlar, samt den första engelska ligatiteln på hela 44 år. Mittfältaren börjar dock åldras och han har redan fyllt 31, vilket har lett till att ryktena om att han kan vara på väg bort de senaste säsongerna har börjat bli fler och fler.

”90 procent att han lämnar”
Hans agent Dmitri Seluk har nu uttalat sig om Toures situation på Manchester, och man kan inte direkt påstå att han försöker dämpa skriverierna om en flytt bort från Manchester City. Enligt agenten är det nämligen hela 90 procents chans att ivorianen tillbringar nästa säsong någon annanstans än på Etihad Stadium.

– Med 90 procents säkerhet lämnar han Manchester City i sommar. Än är dock ingenting klart – vi kommer vänta tills säsongen är slut innan vi tar vårar beslut, säger Seluk till brittiska Sky Sports.

Rapporteras ha sagt ja till Inter
En av de klubbar som enligt många tidningar och journalister varit mest intresserade av Toure är den klassiska storklubben Inter, som just nu styrs av 31-åringens före detta tränare, och också den som tog honom till City, Roberto Mancini. Milano-klubben ska enligt rapporter redan ha lagt ett bud värt åtta miljoner euro och i onsdags uppgav Mediaset, som ägs av Inters största rival AC Milans ägare Silvio Berlusconi, att ivorianen har sagt ja till en flytt till San Siro. Men om man får tro på Dmitri Seluk är det alltså ingenting som är klart än.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply