Celtas manager: ”Om någon möter hans utköpsklausul så…”

John Guidetti kan förlora sin potentiella radarpartner

Nolito har under sina två säsonger i Celta Vigo charmat La Liga på ett storartat sätt. Han är numera en nyckelspelare för klubben, men med bra prestationer följer också ett stort intresse. Giganterna Barcelona jagar spanjoren och nu uttalar sig Celta Vigos manager angående situationen.

Nolito anslöt till Celta Vigo ifrån portugisiska Benfica under sommaren 2013. Sedan övergången har den spanske anfallaren spelat hela 71 matcher i La Liga för Celta och har en fin statistik i den ljusblå klubben. 27 mål har det blivit från Nolito och i november 2014 kallades han för första gången upp till Spaniens A-landslag. Väl där fick han också göra den åtråvärda debuten och har hunnit med ytterligare en landskamp sen dess.

Intresset för Nolito är stort och det är framförallt Barcelona som kopplats ihop med den målfarlige forwarden, vilket får Celta Vigos tränare att förlora hoppet om att få behålla sin guldklimp.

”Det hade varit en stor förlust”

Eduardo Berizzo. Så heter klubbens huvudtränare och han har nu uttalat sig i spansk press om sin stjärna.
– Om någon betalar Nolitos utköpsklausul så måste vi titta efter en ersättare, sa Berizzo till Mundo Deportivo.

– Det är likadant för alla spelare. Men det hade varit en stor förlust och det hade krävts ett stort jobb för att hitta en ny spelare. Ibland innebär en ersättare en ny dröm.

– De spelare som vi värvat inför säsongen är här för att göra laget bättre. Om någon lämnar, så behöver vi titta på andra spelare.

Den spanska tidningen avslöjar också att Nolitos utköpsklausul ligger på omkring 18 miljoner euro, motsvarande 170 miljoner kronor. Barcelonas tränare, Luis Enrique, blev ett stort fan av Nolito då duon jobbade tillsammans under säsongen 2013-2014 och Enrique tänker sig sin förre adept som en potentiell ersättare för Pedro om han lämnar katalanerna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply