TIPS: Så slutar Serie A 2015/2016

bet365

Så slutar Serie A 2015/2016

Så tippar vi att Serie A 2015/2016 slutar

Silly Season Sverige tippar den nya säsongen i Serie A. På lördagen drar den nya säsongen av den italienska klubblagsfotbollen i Serie A igång. En säsong där storklubbar som Milan, Inter, Roma, Lazio, Fiorentina och Napoli drömmer om att utmana giganten Juventus om Scudetton, en ligatitel som Bianconeri tagit hem senaste fyra säsongerna. Stjärnor som Carlos Bacca, Mario Mandzukic, Geoffrey Kondogbia, Edin Dzeko och Sami Khedira har anlänt till Italien och efter en väldigt aktiv transfersommar ska nu 20 klubblag göra upp om placeringarna.

Vilka som slutligen tar hem ligatiteln, tar en plats i Champions League eller dessvärre åker ur, det återstår att se. Nu tar vi på Silly Season Sverige en titt på klubbarna som gör upp säsongen 2015/2016 och lämnar vårt ligatips inför premiäromgången.


 

20. Carpi: Tog sig överraskande upp till Serie A förra säsongen, trots en tunn plånbok, men nu talar det mesta för att det blir en tuff säsong i högstadivisionen. Spelar dessutom sina hemmamatcher i Modena och det krävs närmare ett mirakel för att managern Fabrizio Castori ska lyckas få klubben att undvika nedflyttning.

19. Frosione Calcio: Spelar hemma på Stadio Matusa som tar drygt 10.000 åskådare och brukar ha starkt stöd i ryggen på hemmaplan, vilket bland annat resulterade i endast en hemmaförlust förra säsongen. Klubben som tog andraplatsen förra säsongen kommer dock förmodligen få det tufft som nykomlingar och får inte Federico Dionisi det att stämma med målskyttet, då kan det resultera i endast en säsong i Serie A.

18. Empoli: Har i sommar tappat flera tunga spelare och managern Maurizio Sarri har lämnat för att nu träna Napoli. Mittfältsgiganten Mirko Valdifiori och även Elseid Hysaj har lämnat för Napoli. Därtill har även lovande Daniele Rugani skrivit på för mästarna Juventus. Det mesta talar för att nye managern Marco Giampaolo måste göra sitt livs säsong som manager för att hålla klubben kvar i Serie A.

17. Chievo: Brukar göra vad som krävs för att klara sig kvar och möjligtvis kan detta mittenlag nu ha börjat titta uppåt i tabellen. Jag själv tror däremot att det blir ett krig i nedre delen av tabellen. Har också tappat Francesco Berdi till Inter, men värvningarna av Simone Pepe från Juventus och Paul-Jose Mpoku från Standard Liege tror jag är tillräckligt för att klara sig kvar.

16. Atalanta: Har tappat flera viktiga spelare i sommar och dessvärre för deras del talar det mesta för att det blir en strid i nedre delarna av tabellen. Edy Reja kommer få det svettigt i höst och mycket ansvar hänger på Luca Cigarinis axlar, igen. Det finns potential offensivt men defensivt måste allt klaffa för att det åtminstone ska bli en placering runt mitten för klubben. Jag tror det blir tufft.

15. Genoa: Tappade en Europa League-plats förra säsongen efter förlorad UEFA-licens, nu är målet uppsatt på att återigen ta en plats ute i Europa. Gian Piero Gasperini kommer dock om mitt tips stämmer, få ställa in sig på en kamp i mitten och/eller nedre delen av tabellen. Bertolacci och Falque har lämnat, samtidigt som visserligen Goran Pandev anlänt från Galatasaray. Mina förväntningar på honom är dock inte nämnvärt stora.

14. Hellas Verona: Efter en utmärkt förstasäsong i Serie A blev det en mer medioker resa förra säsongen. Nu är målet att ta sig till den övre halvan av tabellen men trots värvningar av bland annat Giampaolo Pazzini från Milan och även svensken Filip Helander från Malmö FF, tror jag det bara räcker till en placering runt den 14:e. Förhoppningarna ligger till Luca Toni, att den gamle italienaren utmanar sin ålder och på nytt producerar mål efter mål efter mål. Och har Andrea Mandorlini täppt till försvaret nu?

13. Bologna: Får ses som den starkaste av nykomlingarna och dessutom har de fått behålla de viktiga spelarna i truppen, samtidigt som de kryddat truppen med flera intressanta värvningar, bland annat svensken Emil Krafth från Helsingborgs IF. Den ankomst som gjort att de hamnar så högt upp i tabellen är däremot den av Mattia Destro från Roma. Efter att varken ha fått göra sig rättvisa i Giallorossi eller Rossoneri, får han nu chansen i en mindre men ambitiös klubb. Jag tror den här miljön kommer göra honom gott.

12. Udinese: Fick ett totalt misslyckande förra säsongen med Andrea Stramaccioni vid rodret, vilket resulterade i en placering lång från toppskiftet. Siktar nu på att återvända till den övre halvan med Stefano Colantuono vid rodret och visst hänger mycket på Antonio Di Natales axler även säsongen 2015/2016. Frågan är om nye Duvan Zapata kan etablera sig bredvid veteranen i anfallet och om den gamle Atalanta-tränaren får fart på klubben. Jag tror det blir en placering runt mittenskiftet.

11. Sassuolo: Har visserligen tappat Simone Zaza men samtidigt fått behålla Domenico Berardi. Sassuolo kan bli en överraskning den här säsongen och kanske kan nyförvärvet Alfred Duncan bli en positiv överraskning. Jag tror i slutändan att det dock inte räcker till och att de faller tillbaka till en elfte plats, efter att flera gånger ställt till det för storklubbarna med sitt spännande försvar och den glödheta anfallaren i topp.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply