Roma överens med Edin Dzeko?

Den italienska klubben uppges vara överens med City-anfallaren om ett kontrakt

Edin Dzeko har varit missnöjd med speltiden i Manchester City det gångna året, vilket har fått flera klubbar att se sin chans att värva honom i sommar och klubben det har ryktats mest om har varit Roma. Nu uppger Gazzetta dello Sport att Dzeko har kommit överens om ett kontrakt med den italienska huvudstadsklubben.

Edin Dzeko, som kom till Manchester City från Wolfsburg 2011 som en hyllad målskytt, har under den gångna säsongen haft svårt att ta en plats i Manuel Pellegrinis startelva, då framförallt Sergio Agüero och Wilfried Bony ofta har varit förstavalen. Under våren och sommaren har därför ryktena kring Dzekos framtid varit många, och italienska Roma har setts som en favorit till att värva bosniern.

Nu uppger italienska Gazzetta dello Sport att den italienska huvudstadsklubben har kommit överens med 29-årige Dzeko om ett kontrakt. Innan övergången går igenom så behöver dock Roma även komma överens med Manchester City om en övergångssumma, något som man ännu inte har gjort. Enligt Gazzetta kräver City 280 miljoner kronor för Dzeko, medan tyska Transfermarkt värderar honom till 220 miljoner kronor.

Överens om kontrakt värt 42 miljoner per säsong

Kontraktet som de två parterna ska vara överens om ska sträcka sig över fyra säsonger, och Edin Dzeko uppges då tjäna ungefär 42 miljoner kronor per säsong. Denna nyhet kommer bara knappt två veckor efter Dzekos agents uttalande om att det inte finns någon chans att spelaren lämnar Manchester City.

– Varje dag länkas han till en annan klubb. Först Atlético Madrid, sen Roma och nu Chelsea. Jag blir uttråkad över att upprepa att dessa historier är påhittade. Han har inte nekat några bud för det har inte skett några bud. Chansen till att han lämnar ligger på noll, sa agenten Irfan Redzepagic då enligt Sky Sports efter att rykten placerat anfallaren i Chelsea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply