Officiellt: Tielemans stannar i Anderlecht

Den belgiska supertalangen stannar i Anderlecht

Han har varit jagad av flera europeiska toppklubbar under en längre tid. Trots det skriver den belgiska supertalangen Youri Tielemans nu på ett nytt kontrakt med sin belgiska klubb Anderlecht, ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger. 

Ryktena om Youri Tielemans har varit många på senare tid, den nu 18 år gamle belgaren var bland annat enligt uppgifter muntligt överens med Atlético Madrid för bara några veckor sedan och även om ingenting var bekräftat trodde många att Anderlecht skulle ha svårt att behålla sin stjärna. Nu gör istället Tielemans en helomvändning och skriver på ett nytt 5-årskontrakt med den belgiska toppklubben.

”Den perfekta presenten”

Detta bekräftar klubben på sin officiella hemsida. Under dagen höll klubben en presskonferens där den 18-årige mittfältaren tog pennan mot pappret och skrev på sitt nya kontrakt. Dessutom på sin födelsedag av alla dagar.

– Anderlecht har gett mig allt och här har jag lärt mig allt, jag tänkte att det skulle vara perfekt att skriva på ett nytt kontrakt på min 18-årsdag, det är den perfekta presenten och jag är glad att det nu är officiellt, även om den bästa presenten skulle vara att vi vann titeln, sa Tielemans under presskonferensen.

”Vid sexton hade han en titel i fickan”

Även tränaren Herman Van Holsbeeck är nöjd över att få behålla sin guldklimp.

– Jag är mycket nöjd med denna förlängningen, Youri spelade Champions League i år, samma år som han kommer ta examen. Detta är ovärderliga erfarenheter för spelare som Anderlecht kan erbjuda och Tielemans är en exceptionell talang. Vid sexton års ålder hade han redan en titel i fickan, vi är så stolta över Youri som är en mycket stor talang som levererar fantastiskt starka resultat.

Youri Tielemans började sin fotbollskarriär i Anderlecht redan när han var fem år och är nu alltså inne på sin 13:e säsong med klubben. Och trots att han fyller 18 år idag har han redan hunnit göra 64 ligamatcher för sitt Anderlecht. Under säsongen har det blivit 30 starter i ligan och 6 mål för Youri. I och med det nya kontraktet ser det ut som att det kan bli ett par fler matcher och mål i den lila tröjan för supertalangen.

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply