Milans ultimatium – prestera eller lämna

AC Milans krav till Alessio Cerci

Italienaren som inte alls har varit i form sen han lämnade Torino har fått ett ultimatium av AC Milan där han för tillfället är på lån.

Alessio Cerci har inte någon trevlig period bakom sig sen han skrev på för Atlético Madrid. Anfallaren lyckades inte alls komma in i Diego Pablo Simeones trupp och ska enligt rapporter från Spanien ha haft attitydproblem. Italienaren uttalade sig bland annat i en intervju att han var den stora stjärnan som alltid fick spela medan han i Atlético var han en i mängden. Cerci ville mer eller mindre ha en startplats utan att ge allt på träningarna, vilket inte gillades av Simeone.

Ett halvår efter att han anlänt till Spanien lånades han ut till AC Milan där Fernando Torres gick andra hållet. I Milantröjan har det endast blivit 1 mål på 16 matcher och börjar den italienska klubben tröttna på Cerci.

Ställer ultimatum

Nu rapporterar italienska och spanska medier att AC Milan har ställt ett ultimatum till Alessio Cerci. Från klubbens håll vill man att spelaren ska göra bra ifrån sig för att försöka övertyga lagets nye tränare, serben Sinisa Mihajlovic eller så kommer man att försöka låna ut honom till ett annat lag. San Siro-klubben fick grönt ljus att leta efter en annan klubb till Cerci men för tillfället ser man inte ut att ha hittat en ny adress för 27-åring.

Milans ledning hoppas på att spelaren ska kunna hitta formen på försäsongen för att bidra till laget den kommande säsongen. Totalt kommer man att spela tre träningsmatcher där man möter Lyon, München och Real Madrid och det är i de matcherna som man hoppas på att spelaren ska visa upp sig, antingen för övertyga Mihaljovic eller för att väcka intresse från andra större klubbar i Europa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply