Martínez tvärvänder – kan gå till England eller Spanien

Milan kan missa målsprutan

Det som såg ut att vara klart för några dagar sedan har ändrats helt och Jackson Martínez kan nu lämna för spel på annat håll.

Atlético Madrid har nu lagt sig in på allvar i jakten på FC Portos colombianske anfallare Jackson Martínez. Tillsammans med Arsenal är man de klubbar som sägs vara närmast att värva 28-åringen som för endast några dagar sedan bekräftade att han var väldigt nära att skriva på för AC Milan. Både Milan och Portos klubbledningar bekräftade att en övergång var nära och att det endast kvarstod detaljer innan Martínez skulle flytta till Serie A-klubben.

Martínez själv kommenterade det hela dagen efter men nekade att han skulle vara nära spel i Milano-klubben.

”Jag är inte närmare Milan än någon annan klubb i dagsläget” förklarade spelaren som kom till Porto från Jaguares i den mexikanska ligan 2012 för att ersätta Radamel Falcao.

Atlético vill värva spelaren så snabbt som möjligt

I dagarna bekräftade Massimiliano Allegri att Mario Mandzukic kommer att ansluta till Juventus vilket gör att Atlético Madrid behöver leta efter en ersättare. Sedan tidigare har man Antoine Griezmann, Fernando Torres, Raúl Jiménez och det är även högst troligt att Luciano Vietto kommer att ansluta till den spanska huvudstadsklubben den 1 juli.

”Vi har Martínez i sikte, han är en bra spelare men också dyr” ska en källa i Atlético sagt när han blivit tillfrågad av den spanska tidningen Marca.

Atlético sägs även vara villiga att inkludera Raul Jiménez i en affär för att sänka priset. Porto har tidigare varit intresserade av mexikanen och nu kan han alltså komma att få speltid antingen via lån eller en permanent övergång.

Arsenal står även i kö

Det är inte bara Atlético Madrid som jagar bakom Milan. Brittiska tidningar rapporterar i dagarna att även Arsenal ska vara intresserade av en övergång efter att förhandlingarna med Milan stannat upp. den italienska klubben kommer inte stressa för en övergång och man kommer inte att att skriva något kontrakt innan spelaren har genomgått den obligatoriska läkarundersökningen. Milans plan var att skicka ett läkarteam till Chile där Martínez för närvarande spelar Copa América med Colombia men man väntar fortfarande på att man ska få grönt ljus från landslagets läkarteam.

Skulle Jackson Martínez skriva på för Milan skulle han bli en av klubbens dyraste värvning någonsin.

Spelarens utköpsklausul ligger på 35 miljoner euro.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply