Mario Mandzukic på Barcelonas önskelista

Mario Mandzukic på Barcelonas önskelista

Barcelona vill värva Mario Mandzukic

Efter att inte ha lyckats värva varken Kevin Gameiro eller Luciano Vietto sägs kroaten Mario Mandzukic finnas med på Barcelona önskelista.

Jakten på en fjärde anfallare bakom trion MSN går vidare för FC Barcelonas klubbledning. Tidigare har det ryktats mer eller mindre vara klart med både Luciano Vietto och Kevin Gameiro men tillslut flyttade de båda till Sevilla respektive Atlético Madrid och nu får den katalanska klubbledningen leta vidare i jakten på en spelare som ska kunna förstärka världens kanske bästa anfallslinje.

Enligt den Barcelonabaserade tidningen Mundo Deportivo ska Mario Mandzukic vara en av spelarna som Camp Nou-klubben vill köpa in i sommar. Spelaren har ett värde på cirka 18 miljoner euro men det kommer inte bli lätt för den före detta Bayern München-spelaren att lämna för spel i nordöstra Spanien. Mandzukic nuvarande kontrakt sträcker sig nämligen till och med sommaren 2019 samtidigt som Juventus säkerligen kräver minst 19 miljoner för 30-åringen, ett pris som Juventus betalade när man köpte honom från Atlético Madrid sommaren 2014.

Juventus behöver inte sälja kroaten men med tanke på att man har bland annat Gonzalo Higuaín och Paulo Dybala i truppen samtidigt som man även sägs jaga Gabigol ser en försäljning ut att bli möjlig för den italienska storklubben.

Tidigare spelat i Atlético Madrid

Den kroatiske anfallaren har tidigare spelat i La Liga då det blev en säsong i Atlético Madrid. Anfallaren som kom för att ersätta Diego Costa sommaren 2014 stod under sin tid i spanjoren för 12 mål på 28 matcher i den spanska högstaligan men gjorde inte mål under sina sista tre månader i huvudstadsklubben.

Även Wolfsburg sägs vilja vara intresserad av Mandzukic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365